TESTENINE Z ZELENJAVO
2014-03-04- Kuhinja: Evropska, Mediteranska in Azijska
- Stopnja veščin: Majhna
- Količina : 4 porcije
- Št. oseb : 4
- Čas priprave : 10m
- Čas kuhanja : 15m
- Pripravljen v : 25m
Zdravi recepti priporočajo uporabo testenin. Testenine spadajo med škrobnata živila, in v zmernih količinah jih je treba uživati vsak dan. Znano je tudi, da uživanje testenin dvigne raven serotonina, ki v možganih sproži občutek za dobro počutje.
Sestavine
- 1 majhna cvetača
- 400 g češnjevega paradižnika
- 500 g polnozrnatih testenin
- 1 velika žlica olivnega olja
- 2 stroka česna drobno nasekljanega
- sol
- kajenski poper
- pest rukole
Priprava
Korak 1
Cvetačo razrežemo na majhne koščke in jo nekaj minut namočimo v vodi.
Korak 2
Oprane paradižnike narežemo na polovičke, lahko tudi četrtine, da bodo kosi manjši.
Korak 3
V globoki posodi zavremo vodo, jo osolimo in vanjo stresemo testenine in odcejeno cvetačo in zavremo. Kuhamo približno od 6-10 min. Odvisno od vrste testenin.
Korak 4
V ponvi segrejemo olje, vanjo stresemo narezane paradižnike ter drobno nasekljan česen, začinimo z kajenskim poprom in soljo ter na hitro popražimo. Pražimo toliko, da se paradižniki rahlo zmehčajo.
Korak 5
Rukolo operemo in dobro posušimo ( lahko si pomagamo s centrifugo za zelenjavo).
Korak 6
Ko so testenine in cvetača kuhane, jih odcedimo in še vroče stresemo v ponev s paradižniki. Vse skupaj dobro premešamo in serviramo v krožnike. Povrh potresemo z rukolo.