VEGANSKI PRESNI TIRAMISU

2014-01-25
  • Količina : 6 kosov
  • Št. oseb : 6
  • Čas priprave : 30m
  • Čas kuhanja : 0m
  • Pripravljen v : 30m

Zdravi recepti omogočajo tudi tistim, ki so alergični na mlečne izdelke ali jih preprosto ne želijo uživati iz drugih razlogov, da se sladkajo.

Sestavine za podlago

  • 100 g indijskih oreščkov
  • 100 g orehov

Sestavine za kremo

  • 7 banan
  • 200 g mletih indijskih oreščkov
  • 100 g kokosovega olja
  • 110 g agavinega sirupa
  • 1 čajna žlička vanilije v prahu

Sestavine za okus po kavi

  • 24 g mletih indijskih oreščkov
  • 27 g mletih kavnih zrn

Sestavine za posip

  • 10 g kakava v prahu
  • 4 g cimeta

Priprava

Korak 1

Pripravimo podlago, tako da indijske oreščke in orehe posebej zmeljemo v močnem mešalniku. Zmlete oreščke združimo in dobro premešamo. Zmes nato položimo na dno modela za tiramisu.

Korak 2

Vse sestavine za kremo, banane, mlete indijske oreščke, kokosovo olje, agavin sirup in vanilijo v prahu dobro premešamo v močnem mešalniku. Mešamo toliko časa, da dobimo gladko kremo. (brez nobenih grudic) . Kremo nato prelijemo na oreščke, katere smo že položili na dno modela za tiramisu.

Korak 3

Po kremi posujemo prvo kavni posip, katerega ga pripravimo tako, da kavna zrna in oreščke z mešalnikom zmeljemo v prah in nato potresemo po kremi. Po kavnem posipu pa posujemo še posip iz kakava v prahu in cimeta. Kakav v prahu in cimet skupaj zmešamo in s sitom posujemo po kremi oziroma po kavnem posipu(. Sladico pred serviranjem pustimo stati vsaj 3 ure v hladilniku, da se dobro strdi.

Vrsta recepta:
Povprečna ocena

(3.3 / 5)

3.3 5 4
Ocenite recept

4 oseb je ocenilo

Priporočamo tudi:
  • PIRINE KROGLICE Z DATELJNI

  • PIRINI ROGLJIČI Z MARMELADO

  • PROSENA KAŠA Z JABOLKI

  • ČEŠNJEV ZAVITEK

  • JAGODNI SLADOLED



Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.