VEGANSKI PRESNI TIRAMISU
2014-01-25- Stopnja veščin: Majhna
- Količina : 6 kosov
- Št. oseb : 6
- Čas priprave : 30m
- Čas kuhanja : 0m
- Pripravljen v : 30m
Zdravi recepti omogočajo tudi tistim, ki so alergični na mlečne izdelke ali jih preprosto ne želijo uživati iz drugih razlogov, da se sladkajo.
Sestavine za podlago
- 100 g indijskih oreščkov
- 100 g orehov
Sestavine za kremo
- 7 banan
- 200 g mletih indijskih oreščkov
- 100 g kokosovega olja
- 110 g agavinega sirupa
- 1 čajna žlička vanilije v prahu
Sestavine za okus po kavi
- 24 g mletih indijskih oreščkov
- 27 g mletih kavnih zrn
Sestavine za posip
- 10 g kakava v prahu
- 4 g cimeta
Priprava
Korak 1
Pripravimo podlago, tako da indijske oreščke in orehe posebej zmeljemo v močnem mešalniku. Zmlete oreščke združimo in dobro premešamo. Zmes nato položimo na dno modela za tiramisu.
Korak 2
Vse sestavine za kremo, banane, mlete indijske oreščke, kokosovo olje, agavin sirup in vanilijo v prahu dobro premešamo v močnem mešalniku. Mešamo toliko časa, da dobimo gladko kremo. (brez nobenih grudic) . Kremo nato prelijemo na oreščke, katere smo že položili na dno modela za tiramisu.
Korak 3
Po kremi posujemo prvo kavni posip, katerega ga pripravimo tako, da kavna zrna in oreščke z mešalnikom zmeljemo v prah in nato potresemo po kremi. Po kavnem posipu pa posujemo še posip iz kakava v prahu in cimeta. Kakav v prahu in cimet skupaj zmešamo in s sitom posujemo po kremi oziroma po kavnem posipu(. Sladico pred serviranjem pustimo stati vsaj 3 ure v hladilniku, da se dobro strdi.