VEGANSKI RAGU

2014-03-10
  • Količina : 2 porcije
  • Št. oseb : 2
  • Čas priprave : 10m
  • Čas kuhanja : 15m
  • Pripravljen v : 25m

Zdravi recepti priporočajo uživanje soje. Soja pozitivno deluje na možganske aktivnosti, znižuje holesterol in ščiti pred srčnimi obolenji.

Sestavine

  • 250 gr sojinih koščkov
  • 1/2 čebule
  • 1 strok česna
  • 2 korenčka
  • 1 žlica olivnega olja
  • ½ male žličke soli
  • ½ male žličke pekoče mlete paprike
  • ½ male žličke tebel-a
  • ščepec popra
  • 2 dcl paradižnikove omake
  • 2 lista lovorja

Priprava

Korak 1

Sojine koščke, na drobno narezan korenček, sol, poper in lovor damo v globljo posodo, ter prelijemo z vodo, toliko da jo je dvakrat več kot ostalih sestavin.

Korak 2

Vse skupaj damo kuhat 5 -10 min. Skuhane sestavine odcedimo in na pol ohladimo.

Korak 3

V ponvi segrejemo 1 žlico olivnega olja in popražimo nasekljano čebulo. Čebulo pražimo 1-2 minute, toliko da omehča. Na popraženo čebulo dodamo odcejene sojine koščke in koščke korenja ter na drobno nasekljan strok česna. Dodamo še paradižnikovo omako, preostale začimbe in vse skupaj pražimo približno 5 – 10 min. Serviramo toplo.

Povprečna ocena

(4.2 / 5)

4.2 5 5
Ocenite recept

5 oseb je ocenilo

Priporočamo tudi:
  • Pita Kruh

  • Zanimiva in okusna rižota

  • PIRINE KROGLICE Z DATELJNI

  • GOVEJI GOLAŽ S SLIVAMI

  • FIŽOLOV NAMAZ



Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.