VEGANSKI RAGU
2014-03-10- Kuhinja: Evropska, Mediteranska in Azijska
- Stopnja veščin: Majhna
- Količina : 2 porcije
- Št. oseb : 2
- Čas priprave : 10m
- Čas kuhanja : 15m
- Pripravljen v : 25m
Zdravi recepti priporočajo uživanje soje. Soja pozitivno deluje na možganske aktivnosti, znižuje holesterol in ščiti pred srčnimi obolenji.
Sestavine
- 250 gr sojinih koščkov
- 1/2 čebule
- 1 strok česna
- 2 korenčka
- 1 žlica olivnega olja
- ½ male žličke soli
- ½ male žličke pekoče mlete paprike
- ½ male žličke tebel-a
- ščepec popra
- 2 dcl paradižnikove omake
- 2 lista lovorja
Priprava
Korak 1
Sojine koščke, na drobno narezan korenček, sol, poper in lovor damo v globljo posodo, ter prelijemo z vodo, toliko da jo je dvakrat več kot ostalih sestavin.
Korak 2
Vse skupaj damo kuhat 5 -10 min. Skuhane sestavine odcedimo in na pol ohladimo.
Korak 3
V ponvi segrejemo 1 žlico olivnega olja in popražimo nasekljano čebulo. Čebulo pražimo 1-2 minute, toliko da omehča. Na popraženo čebulo dodamo odcejene sojine koščke in koščke korenja ter na drobno nasekljan strok česna. Dodamo še paradižnikovo omako, preostale začimbe in vse skupaj pražimo približno 5 – 10 min. Serviramo toplo.