ZELENJAVNI POLPETI
2014-05-12- Količina : 4 porcije
- Št. oseb : 4
- Čas priprave : 20m
- Čas kuhanja : 15m
- Pripravljen v : 35m
Zdravi recepti priporočajo uporabo zelenjave. Zelenjava je bogat vir vitaminov, mineralov in vlaknin, ki so nujno potrebne za zdravo črevo in redno prebavo.
Sestavine
- 500 gr krompirja
- 150 gr korenja
- 2 večji čebuli
- 3 jajca
- 2 žlici moke
- 4 žlice ovsenih kosmičev
- 1 mala žlička soli
- ½ male žličke popra
- 1 žlica olja
- 500 gr kisle smetane
- 1 žlica sveže stisnjenega limoninega soka
Priprava
Korak 1
Krompir in korenje operemo, olupimo in na drobno naribamo. Čebuli olupimo in na drobno nasekljamo.
Korak 2
Naribano korenje, čebulo in krompir zmešamo v globlji posodi. Jajca, sol in poper zmešamo z vilicami, prelijemo preko krompirja, čebule in korenja. Dodamo še ovsene kosmiče in moko ter vse skupaj dobro premešamo, da dobimo homogeno zmes.
Korak 3
Olje segrejemo v ponvi. Z žlico zajemamo pripravljeno maso in jo polagamo v vroče olje. Polpete pečemo 3 minute na vsaki strani. Pečene polpete odlagamo na papirnate brisače da se odcedijo.
Korak 4
Kislo smetano, ščepec soli, poper, limonin sok, na drobno narezan peteršilj in sladkor zmešamo v skodelici. Omako postrežemo zraven polpetov.